Nu de lente binnenkort weer op ons wacht, willen we allemaal weer wat kilo’s kwijt raken. Met de zomer willen we allemaal graag strak in ons vel. Hoe krijg ik snel een platte buik? Dat is een vraag die bij veel vrouwen regelmatig speelt. Vaak gaat het niet makkelijk maar je bent hierin absoluut niet de enige.

Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Wil jij duidelijkheid over hoe je snel een platte buik kunt krijgen? Neem afscheid van overtollig vet en bekijk de beste manier om gezond en snel af te vallen.

Door onnodige fouten wordt het afvallen doorgaans vertraagd. Met de juiste voeding kun je je vetverbranding een boost geven!

Iedere keer dat je opnieuw begint en het dieet lukt niet, je valt niet af, of nog erger.. je komt daarna weer aan. Er zijn allerlei productenlijsten beschikbaar op internet van voeding die je ‘mag eten’ maar vaak ontbreekt de variatie hierin. Hierdoor wordt het een saai en eentonig dieet. Het gevolg hiervan is dat het niet vol te houden is en je per direct weer aankomt.

Tip 1: Verhogen van eiwitinname

Het verhogen van eiwitrijk voedsel is een zeer goede start. Het geeft een verzadigd gevoel en hierdoor zul je minder trek hebben om extra te eten of snacken. Eiwitten stimuleren de ververbranding en hierdoor maak je een start met het creëren van je platte buik!

Tip 2: Eet koolhydraatarm

Probeer koolhydraatarm te eten, dat betekent niet dat je koolhydraten volledig moet vermijden. Het is namelijk geen goed idee om bepaalde voedingsstoffen volledig uit je dieet te schrappen. Maar waar je mee kunt beginnen is: zo min mogelijk suiker. Suiker is echt de boosdoener wanneer het gaat om vetopslag. Enkele voorbeelden van koolhydraatrijke producten: gebak, koek, pasta, rijst, aardappels. Wanneer je deze producten probeert te minderen (en gebak en koek probeert te laten staan) dan ga je al een heel eind in de goede richting!

Vrouw met platte buik
Snel afvallen

Tip 3: Zorg voor ontspanning (verlaging van cortisol hormoon)

Stress zorgt voor een verstoorde hormoonhuishouding en hierdoor kun je extra vet opslaan. Ondanks dat je misschien zou denken dat het niet direct met elkaar in verbinding zou staan is dit wel degelijk het geval. Yoga of mindfulness zijn voorbeelden om je lichaam en geest volledig te ontspannen. Of ga elke dag een stuk wandelen. Door meer te ontspannen worden er positieve hormonen vrijgelaten in je lichaam. Hierdoor ga je je beter voelen en zie je er ook nog eens beter uit.

Tip 4: Doe buikspieroefeningen (10 min. per dag)

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Je kunt niet plaatselijk vet verbranden. Je kunt dus niet alleen rond je buik vet verbranden. Ondanks dat we dit als vrouwen allemaal graag willen. Vet wordt geleidelijk en geheel verbrand over het hele lichaam. Echter zorgt een eiwitrijk dieet er wel voor dat je

Tip 5: Probeer wat meer te bewegen (cardio)

De beste combinatie is cardio- en krachttraining samen. Maar als we het heel theoretisch bekijken is de snelste manier om vet te verliezen cardiotraining. Voor cardiotraining hoef je niet per se naar een sportschool. Een stuk fietsen of wandelen is ook al cardiotraining. Daarnaast kun je thuis ook allerlei oefeningen doen. Bekijk het artikel ‘krachttraining voor thuis’ voor verschillende effectieve oefeningen.

Met deze tips kun je aan de slag om snel af te vallen. Snel een platte buik creëren voor de zomer! Gemakkelijk tips die je alle dagen kunt toevoegen.

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *