We weten inmiddels dat krachttraining een belangrijk onderdeel is van een gezonde leefstijl. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar de sportschool te gaan. Kun je krachttraining ook prima thuis doen. Met een paar fijne, effectieve oefeningen train je gemakkelijk thuis.

Thuis krachttraining voor vrouwen is erg populair. Je hoeft niet naar de sportschool en kunt met een paar minuten al veel bereiken. Daarnaast zijn er nog andere voordelen te noemen: geen last van andere mensen, je bespaart tijd om van en naar de sportschool te gaan, geen abonnementskosten en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Oefening 1: Squat (spiergroep: benen)

Wanneer we denken aan krachttraining voor vrouwen, dan denken we aan squatten. Het is dé ideale manier om sterke, strakke benen te krijgen. Daarnaast wordt deze oefening ook vooral gedaan voor mooie billen! Om te beginnen kun je deze oefening eerst zonder gewicht uitvoeren.

3 x 20 herhalingen

Denk bij squatten niet te snel, oh ik voel nog niet zoveel na deze setjes, ik doe er nog een paar bij. De dag erna zul je hier als beginner echt van terug komen. Het is namelijk zwaarder van je denkt en de spierpijn zal dit aan je bevestigen. Wanneer je al vaker squat kun je er gewichten aan toevoegen. Heb je deze niet thuis? Wees dan gewoon creatief. In iedere hand een flesje drinken bijvoorbeeld!

Squat
Krachttraining thuis

Oefening 2: Push-ups (spiergroep: armen en borst)

Push-ups zijn niet echt geliefd wanneer het gaat om krachttraining thuis voor vrouwen. Het is belangrijk om ook als vrouw je bovenlichaam te trainen. De nadruk ligt veelal op benen, billen en buik. Ook je bovenlichaam moet je trainen om de algehele kracht te verbeteren.

Ben je een beginner, begin dan met je knieën op de grond. Dit maakt de oefening iets lichter maar niet minder uitdagend. Wanneer dit je goed afgaat kun je voor een volledige push-up gaan. Dit is zwaar maar oefening baart kunst.

3 x 10 herhalingen

Oefening 3: Planken (spiergroep: buik)

Planken is een goede en vrij eenvoudige manier om je buikspieren te trainen. Een oefening die niet te missen is voor krachttraining thuis voor vrouwen. Het zorgt voor een goede core stability en is zeer effectief. Met planken train je je gehele buik. Met een goed getrainde core stability wordt het uitvoeren van andere kracht oefeningen ook gemakkelijker. Een oefening die je zeker aan je schema moet toevoegen!

2 x 30 sec
1 x zo lang je kunt volhouden

Oefening 4: Lunges (spiergroep: benen)

Deze oefening kun je werkelijk overal uitvoeren. Met deze oefening verbrand je enorm veel calorieën. De oefening is zowel lopend als stilstaand uit te voeren. In de sportschool wordt deze vooral lopend uitgevoerd. Thuis wordt er veelal gekozen voor stilstaande lunges i.v.m. ruimtegebrek. Je kunt ervoor kiezen de oefening zwaarder te maken door gewichten in je handen te houden.

3 x 15 per been

Oefening 5: Superman (spiergroep: rug)

Deze oefening is simpel. Ga op je buik liggen en ligt je armen en benen tegelijk omhoog. Je voelt je rugspieren op dat moment werken. Een goede effectieve manier om je rug thuis te trainen. Je rug behoort tot een van de grootste spiergroepen. Deze trainen zorgt dus voor meer vetverbranding.

3 x 10 herhalingen

Met deze 5 oefeningen kun je krachttraining thuis voor vrouwen uitvoeren. Het zijn 5 gemakkelijke en goede oefeningen om thuis mee te starten. Je kunt ze zowel als beginner als gevorderde uitvoeren. Door extra gewicht toe te voegen of meer herhalingen te doen wordt de oefening zwaarder. Wil je meer weten over droogtrainen voor vrouwen? Lees dan het artikel ‘Droogtrainen vrouwen, zó moet je het aanpakken!’ .

Comments are closed